طبع و طریقه مصرف و مضرات مارچوبه

مضرات مارچوبه : مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .


طبع و طریقه مصرف و مضرات مارچوبه

طبع مارچوبه

از نظر طب قدیم ایران، مارچوبه گرم و خشک است.


طریقه مصرف مارچوبه

* طرزتهیه و مصرف جوشانده مارچوبه :

مقدار 50 گرم نیم کوب آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت پنج دقیقه بآرامی بجوشانید، سپس روزانه 3 مرتبه و هر مرتبه یک فنجان از آب صاف‏ کرده آنرا بنوشید.

* طرز تهیه عصاره مارچوبه:

سرهای مارچوبه را در هاون بکوبید و عصاره آنرا بکشید تا مدتی بماند، پس از آنکه ته ‏نشین شد، آن را صاف کنید و در مقابل هر 100 گرم آن 180 گرم شکر اضافه و بروش بن‏ ماری بجوشانید و مرتب هم بزنید تا قوام آید. در بطری سربسته بریزید و در جای خنک نگهدارید و صبح، ظهر و شب، هر مرتبه یک قاشق سوپ ‏خوری از آن را بخورید.


مضرات مارچوبه

ریشه مارچوبه اثر مدر دارد ولی نباید بدون مصلح مورد استفاده قرار گیرد.

- مقدار خوراکش تا 12 گرم

- مصرف بدون مصلح آن برای مغز مضر است .

- مصرف آن برای مبتلایان به روماتیسم حاد و سنگ کلیه منع گردیده است.

- مصرف بدون مصلح آن برای گرم مزاجان مضر می باشد.

- مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .


/ 0 نظر / 23 بازدید